Pizza på Kamado Sumo
I en Kamado Sumo har du stora möjligheter att göra den perfekta pizzan! En pizza napoletana som bakas i 450 grader med goda fluffiga kanter och perfekt topping tack vare att Kamado Sumon funkar som en pizzaugn. Värmen gå upp i locket och strålar sedan ner på ovansidan av pizzan och ger ett perfekt resultat. Använder du dessutom Kamado Sumos dubbla pizzasten så slipper du dessutom en bränd botten som kan ske i många fall om du har en enkelsten som blir för varm.
För att komma upp i en riktigt varm grill så använd dig av Kamado Sumos quebrachokol. Fyll upp en större mängd kol i grillen och låt kolet bli helt genomtänt. Sedan är det bara att vänta till du kommer upp i riktigt hög värme, gärna runt 400 grader. Vid behov fyll på med mer kol. Lägg pizzastenen på det medföljande spindelgallret.
För att kunna baka pizza i höga temperaturer så måste du ha en bra pizzadeg. Det innebär en pizzadeg utan olja som får jäsa långsamt.