Kolgrillade Ostron - New Orleans style
En riktig uppskattad smårätt att servera gästerna och detta utsökta recept passar lika bra till midsommarlunchen som till kvällsgrillningen!
RECEPT:
1 schallottenlök (finhackad)
1 vitlök (finhackad)
0,5 dl rödvinsvinäger
300 g normalsaltat smör, gärna ta bort 100 g smör och ersätta med talg
0,5 dl hackad kruspersilja
1 krm tabasco chipotle, använd mer om du vill ha starkare smak
1 msk rökig bbq sås
1 krm worshestershire sås
½ citron (saften)
1 krm grovmalen svartpeppar
1 dl ströbröd
Salt efter smak men tänk på att ostronen kan vara salta.
GÖR SÅ HÄR
- Blanda samman smöret och rulla det i plastfilm som en korv och ställ i kylen. Det smör som inte används läggs i frysen och kan användas till annat grillat eller bakpotatis.
- Blanda samman smöret och rulla det i plastfilm som en korv och ställ i kylen. Det smör som inte används läggs i frysen och kan användas till annat grillat eller bakpotatis.
- Öppna ostronen precis innan gästerna anländer, dofta och smaka så att de inte är skämda, lossa muskeln med en kniv.
- Skär en skiva av smöret och lägg på ostronen och ställ dem i kylen tills du är redo att grilla.
- Grilla ostronen framför gästerna och de ska bubbla när de är klara, serveras gärna med en dry martini eller en kall öl eller varför inte både och.