HISTORIEN BAKOM RECEPTET
Vi hade åkt iväg på en
spontantur till vindistriktet.
På hemvägen snubblade vi över ett litet ställe utanför Modesto som serverade den bästa triangelsteken vi någonsin ätit. Vi har fortfarande inte listat ut hur de hade fått köttet så mört och smakrikt. Det här receptet är det närmaste vi har lyckats komma.
Om du gillar kött lika mycket som vi gör kommer du att älska det här möra nötköttet med svampsås. Det här receptet har allt, och det är väldigt enkelt att följa. Testa själv!
Förberedelse
- Finhacka vitlöken och hacka salladslöken.
- Gör marinaden genom att blanda merlot och soja i en skål och lägg i vitlök och salladslök
- Låt triangelsteken ligga i marinaden över natten i kylskåp
- Gör marinaden genom att blanda merlot och soja i en skål och lägg i vitlök och salladslök
- Låt triangelsteken ligga i marinaden över natten i kylskåp
Tillagningsanvisningar
- Ta bort triangelsteken från marinaden.
- Låt den resterande marinaden sjuda på svag värme tills den tjocknar.
- Tillsätt svamp och pepparkorn i marinaden och rör om.
- Grilla triangelsteken över direkt värme i 8–10 minuter per sida,
eller tills en stektermometer som satts in i den tjockaste delen visar 130 grader.
- Låt triangelsteken vila i 10 minuter före servering.
- Servera med svampsås och njut.